Over Doewap

Een nieuw platform met liedjes voor leerkrachten

Doewap is een online platform voor leerkrachten van de lagere school met liedjes, didactische tips en lesinspiratie uit heel Europa.

Boordevol inspiratie om te zingen met kinderen

  • Liedmateriaal met didactische tips per thema.
  • De promobundel kan je gratis downloaden, de vervolgbundels zijn digitaal te koop.
  • Goede praktijkvoorbeelden over zingen met kinderen uit heel Europa, op een levendige manier voorgesteld
  • Vormingen voor iedereen, kort of lang, op maat gemaakt of met inschrijving
  • Nieuws en wegwijs over zingen met kinderen.

Met degelijk en nieuw materiaal

Doewap is een blijvende bron van inspiratie: 2x per jaar verschijnt er een nieuwe digitale uitgave met liedmateriaal, inclusief lesuitwerking en (karaoke)opname. Het gaat telkens om 6 liedjes, verschillend in moeilijkheidsgraad, aansluitend bij de thema’s van de lagere school. Doewap is een initiatief van Koor&Stem.

Koor&Stem

Koor&Stem is de Vlaamse amateurkunstenorganisatie voor vocale muziek. Koor&Stem ondersteunt iedereen die zingt, brengt zingende mensen samen, promoot het koorleven en doet dat met een brede maatschappelijke blik. Allerlei activiteiten – dirigentenopleidingen, zangweekends, repertoireworkshops, het runnen van een bibliotheek, organisatorisch advies, artistieke koorcoaching – helpen koren en zangers om beter te zingen en om dat met nog meer plezier te doen. Alle genres komen aan bod: oude muziek, koorklassiekers, volksmuziek, hedendaags, vocal pop, ...

Kinderen, jongeren en hun leerkrachten krijgen speciale aandacht van ons. We vinden het heel belangrijk dat leerkrachten en kinder- en jeugdkoordirigenten inspiratie krijgen om op een leuke, creatieve en zinvolle manier met kinderen en jongeren te zingen. Daarom hebben we een gericht aanbod voor kinderen en het basisonderwijs, waaronder verschillende educatieve projecten, pakketten en uitgaven zoals Attakatamoeva, Pluis het uit, Do you like music? en Doewap.

VOICE - Vision on Innovation for Choral Music in Europe

VOICEDoewap is samengesteld in het kader van het project A voice for vocal training van Koor&Stem. A voice for vocal training maakt deel uit van het Europese samenwerkingsproject VOICE – Vision On Innovation for Choral music in Europe. VOICE wordt gecoordineerd door de European Choral Association - Europa Cantat (Duitsland) in samenwerking met Chorverband Österreich (Oostenrijk), Expertisecentrum Stem (België), Koor&Stem (België), Epilogi (Cyprus), UCPS (Tsjechië), A Coeur Joie (Frankrijk), Polyfollia (Frankrijk), IFAC (Frankrijk), KÓTA and Central-Eastern European Centre (Hongarije), Zsolnay Heritage Management Nonprofit Ltd - ZSÖK (Hongarije), FENIARCO (Italië), Moviment Coral Catalá and Mediterranean Office for Choral Singing (Spanje), Länsmusiken met de Swedish International Choral Centre Örebro (Zweden (van 2012 tot 2013)) en the University of York (Verenigd Koninkrijk), samen met een groot aantal geassocieerde partners. Het project wordt ondersteund door het Cultuurprogramma van de Europese Commissie.

Zie ook www.thevoiceproject.eu.

EU CultuurDit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

Deel deze pagina